31 dec. 2009

Het jaar zit er bijna op

Nog een paar uren te gaan en dan drinken wij ons jaarlijkse glaasje champagne......Oké, twee glaasjes :)
Gezien het almaar stijgende verkoopvolume van dat spuitwater, zijn wij zeker niet de enigen. 't Heeft ook wel wat zo'n glaasje champagne bij speciale gelegenheden zoals oud&nieuw. Liefhebbers van die bubbeltjesdrank vinden het een goddelijke goedje. Wij vinden het zeker niet vies. Best wel lekker zelfs. Maar toch drinken wij het uitsluitend na de klok van 12 op oudejaarsavond. Een traditie bij de ten Voordetjes. En ach, voor 't geld hoef je het niet te laten. Bij de Aldi verkopen ze 't ook.........Goedkoper kan niet. :)

En tijdens het heffen van de glaasjes prikwijn, kijken we met ons gezin terug op een gezegend jaar. Een jaar waarin wij geen medische 'avonturen' hoefden te beleven. Alles leek normaal te gaan. Wij zijn zelfs allebei geen dag ziek geweest. En dat voor een kahler- en borstkankerpatiënt! Mr. kahler hield zich het hele jaar mooi koest en stabiel.
Ook met Marlies ging het (vanzelfsprekend relatief gezien) dus goed. De pijn bij haar borststreek is dragelijk. Helaas is haar verkoudheid en gesnotter nog niet voorbij, maar daar bleef het gelukkig ook bij.

En dan staan we alweer aan het begin van een nieuw jaar. Hoe zal 2010 er voor ons uitzien? Kunnen we deze situatie handhaven?! Blijft mr. kahler zich koest houden? Zal Jasper slagen en z'n Havo-diploma halen?! Wat er ook gebeurt. Het wordt ongetwijfeld weer een spannend jaar. Maar geldt dat in meer en mindere mate niet voor de meesten van ons?! Heeft niet elk huis z'n kruis ?!

Maar u begrijpt dat ik vooral denk aan m'n lotgenoten. De kahler- en soortgelijke patiënten. Die lopen namelijk niet alleen nu, maar elke dag over ijs. IJs met wakken wel te verstaan! Het vervelende is dat wij niet weten waar die wakken zitten en ze ook nog eens niet kunnen zien! Elk moment kunnen we door het ijs zakken. Het went eigenlijk nooit om met die dagelijkse onzekerheid te moeten omgaan.
Het is dus te hopen dat het flink gaat vriezen :)

En, zoals bij velen gebruikelijk is, hebben wij ook voornemens voor het komende jaar. Zeer goede voornemens zelfs!.......We gaan er o.a. vaker op uit.
We slepen eerst Jasper over de examenstreep en daarna trekken we onze caravan uit de stalling om vervolgens mooie kampeerplekjes te gaan ontdekken.

Carpe Diem!

1 opmerking:

SandersBlog zei

Ha die Jan!
Ik wens jou en de andere Ten Voordetjes het allerbeste voor 2010. Veel keldervocht, Havo diploma's en goede gezondheid toegewenst vanuit een witgesneeuwd Langedijk!
Sander (en familie)