20 apr 2008

24 en voorjaarsschoonmaak

24:
Donderdag 17 april jl. was het alweer 24 jaren geleden dat Marlies en ik de trouwringen over elkaars ringvingers schoven. Terugkijkend hebben we een mooie tijd gehad. We zouden het zo weer overdoen. Het was en is nog steeds een huwelijk in goede harmonie. In onze beleving eentje uit de voorbeeldgalerij van elke gezinstherapeut :)
Gisteren, zaterdag 19/4, hebben we dat samen met onze jongens en aanhang bescheiden gevierd met een etentje in ons 'stamrestaurant' Atrium in Enschede. Altijd gezellig (druk) en lekker natuurlijk. Op naar de 25.

Voorjaarsschoonmaak:
Uit m'n jonge jeugd herinner ik mij nog goed dat rond deze tijd m'n moeder besmet raakte met het schoonmaakvirus. Niet alleen mijn moeder werd daardoor getroffen, maar bijna alle moeders in onze straat. Het was een onschuldige infectie van voorbijgaande aard. Het doeltref
fende medicijn hiertegen was het grondig schoonmaken van het huis. De schoonmaak ontaardde bijna in een complete huisuitzetting, want alle meubels en vloerkleden werden naar buiten gedragen. Vervolgens werden deze van elk stofje, huismijt en andere ongewenste materie ontdaan. En natuurlijk werden de inmiddels lege kamers in ons huis ook ontsmet. Tjonge, wat een werk zeg!
M'n vader had mazzel, want die was gedeeltelijk invalide en kon daardoor
moeilijk lopen. Die hielp door vanuit z'n stoel m'n moeder te coachen en te stimuleren: ''Kijk daar Riek! Heb je die hoek al gehad?!''. Heeeerlijk vond m'n moeder dat........
Zo zie je maar weer: elk nadeel hep z'n voordeel :)

Dit soort taferelen raakte in de loop van de jaren uit de mode. De stofzuigers kregen meer vermogen en Cillit Bang werd uitgevonden. Dat maakte zo'n grote schoonmaak vanzelfsprekend volledig overbodig.
Hoewel..........WIJ ZIJN VORIGE WEEK TOCH BESMET GERAAKT! In het nieuws hoorde ik dat 'de bof' weer terug is, maar kennelijk óók het 'grote voorjaarsschoonmaak-virus'.
Het begon met de noodzaak voor nieuwe bedden voor onze jongens. Rond hun 4-de kregen ze allebei een grote-mensenbed. Nu zijn we ruim 12 jaar verder en is het hoog tijd voor vervanging van in ieder geval hun matrassen. Daarbij anticiperend op de toekomst (vriendinnen enzo) hebben we besloten hen ook maar nieuwe bedden te geven. Daarbij kijkend naar hun kamers zou een grote schoonmaakbeurt ook niet verkeerd zijn. En ja hoor! Van het een kwam het ander. Nu hebben we besloten om het hele huis een opruim-, schoonmaak en waar nodig schilder(opknap)beurt te geven.
In verband met onze gezondheidssituatie doen we het niet, zoals mijn moeder, in één week. Nee, we doen het rustig aan waarbij het enkele weken mag duren.
Maar daarna is het allemaal weer fris en opgeruimd. Toch wel lekker hoor!

Nieuwe blog:
Zondag 27 april komt er weer een nieuwe blog.

Geen opmerkingen: