13 jan 2008

Spannende tijden en stand van zaken

Spannende tijden:
Het is vandaag alweer 13 januari en we wachten met gemengde gevoelens op de oproep voor de operatie van Marlies.
Volgens de voorgenomen planning zal Marlies omstreeks eind deze maand geopereerd worden. Zoals in een van de vorige blogs staat vermeld zal bij Marlies de zgn. rugspiermethode worden toegepast. De situatie van Marlies is er niet beter op geworden en daarom is zij er hard aan toe dat er wordt ingegrepen. Gezien die situatie kijkt Marlies er naar uit om geopereerd te worden, maar gezien de zwaarte van de ingreep is zij, begrijpelijk natuurlijk, ook behoorlijk nerveus. Gemengde gevoelens dus. Stel je toch eens voor dat deze zware ingreep de pijn niet wegneemt of juist verergert!.........Dan is de ramp compleet!! Daar moeten we maar niet aan denken.
Wat dat betreft worden het dus nog spannende weken en maanden voor de ten Voordetjes.
Marlies staat nu boven aan de spanningslijst, maar daar blijft het niet bij.
Ook voor mij wordt het een spannende maand. Op de laatste dag van januari word ik weer onderworpen aan een uitgebreid onderzoek naar de status van mister Kahler. Dan moet ik o.a. weer een beenmergpunctie ondergaan en worden er röntgenfoto's van m'n skelet gemaakt. Hoewel ik vertrouwen heb in m'n lichaam en daarmee in de toekomst, blijft de uitslag altijd weer spannend.
En dan Mark! Het is nog maar januari, maar de tijd gaat snel. Nog slechts enkele maanden en dan staan de schoolexamens voor de deur. We hopen van harte dat het hem, ondanks alle spanningen over onze gezondheid, lukt om te slagen. Tjonge, wat zou dat mooi voor hem en natuurlijk voor ons zijn!
En als laatste Jasper. Voor hem is het nog geen examentijd, maar hij moet wel overgaan naar de volgende klas. Hij staat er gelukkig redelijk goed voor, maar moet z'n aandacht er nog wel even bijhouden. Op zijn rapport springt Frans er opvallend slecht uit. De oorzaak is bekend: franse slag! Hij heeft z'n huiswerk hiervoor altijd met de franse slag gedaan. Als Jasper niet oppast, kan Frans z'n promotie naar de volgende klas kosten.

Stand van zaken:
En hoe is het de afgelopen tijd gegaan? Nou, bij Marlies dus minder en met mij eigenlijk wel goed.
Marlies:
De pijn rond haar borst is geleidelijk toegenomen en haar verkoudheid cq verstopte neusholten zijn helaas nog niet veranderd. De CT-scan heeft zij inmiddels gehad en dinsdag 22 januari bespreekt zij de uitslag met haar KNO-arts.

Jan:
M'n linkerbeen doet weer normaal mee. De tintelingen zijn gebleven, maar de pijn is gelukkig volledig weg. Het lopen gaat dus weer uitstekend.
Ook de jeukende rode vlekken zijn verdwenen. Vreselijk al die jeuk. Vooral 's-nachts was dat verschrikkelijk. Dan heb je niets anders dan alleen die rotjeuk. Constant krabben dus. 'k heb m'n nagels er speciaal voor laten groeien. M'n huisarts heeft behoorlijk wat zoekwerk naar het juiste zalfje moeten verrichten. Maar uiteindelijk vond'ie in z'n dikke druïdeboek een brouwsel dat goed hielp. Hè,hè, eindelijk weer heerlijk slapen.
Het halve dagen per week werken kan ik gelukkig goed volhouden. Wanneer m'n situatie goed blijft gaan, hoop ik dat m'n vitaliteit uiteindelijk ook zal toenemen. Misschien is het dan mogelijk om in de loop van dit jaar m'n werkuren op te schroeven. We zullen zien.
En dan de wijn. Die smaakt nog steeds heerlijk. De laatste tijd drinken we deze. Een heerlijk zachte rode wijn voor een aantrekkelijke prijs. Proost!

Geen opmerkingen: