23 apr 2007

Posbank en Marathon

Met betrekking tot onze situatie is er niet zoveel te melden. M'n puisten zijn nagenoeg verdwenen en Marlies hoest nog steeds. Dat doet zij nu al ongeveer 6 á 7 weken. Erg lang dus. Vorige week heeft zij van de huisarts een inhaler-medicijn voorgeschreven gekregen. "Binnen twee dagen moet het over zijn" zei onze vrolijke huisarts................Marlies hoest minder, maar het is nog steeds niet over. Tuurlijk niet! Bij anderen altijd wel, bij Marlies dus niet. Deze week nog even afwachten hoe het hoesten zich ontwikkelt.
Met ingang van deze week ben ik weer een halve dag méér gaan werken. Nu dus 50% van een volle werkweek. Het werken bevalt me goed en ik hoop dit in een regelmatige frequentie van 5 x halve dagen per week vol te houden. Na m'n werk wel even een uurtje rusten.

Posbank:
Zaterdag 21/4 jl. hebben wij een prachtige wandeling gelopen over het natuurgebied 'Herikhuizerveld', nabij de Posbank op de Hoge Veluwe. Wij hadden deze wandeltocht georganiseerd voor enkele wandelminnende buren en vrienden. Het was een groot succes. Het weer was er trouwens ook naar. Volop zon en niet te warm. Een aangename wandeltemperatuur. Een vriend van ons (Harry Rikken)is onlangs cum laude geslaagd voor zijn IVN-natuurgidsdiploma. Hij mag nu natuurliefhebbers in het bos de weg wijzen, planten en takjes plukken en vervolgens uitleggen hoe mooi de natuur in elkaar zit. Bijzonder interessant allemaal. Bedankt Harry!
De wandeltocht begon en eindigde bij het bezoekerscentrum Hoge Veluwe ( met uitstekend restaurant), waarbij een tussenstop werd gemaakt bij het restaurant De Posbank. Ook hier heerlijke koffie en broodjes.

De man, derde van links (in gestreepte trui) is gids Harry. Hier legt hij de ontstaansgeschiedenis van de waterpoelen uit.

Het is iedereen zo goed bevallen, dat wij overwegen om in de herfst samen met Harry een paddo-tocht te organiseren.

Marathon:
Gisteren (zondag 22/4) werd de jaarlijkse Enschede Marathon gehouden. Ook die dag scheen de zon weer volop en was de temperatuur hoger dan tijdens de wandeltocht. Een tikkeltje te warm voor de lopers, maar voor het publiek (waaronder de ouders van Jasper) kon het niet beter. En die ouders van Jasper waren wij, want onze zoon Jasper (15) heeft de 10 km gelopen in 48 minuten en 25 seconden. Hij werd 100ste van de 143 deelnemers. Knap hoor, zonder duurlooptraining!

Daar gaat'ie ( nr. 12208), onze bikkel. Hier loopt hij over de Hogelandsingel en is'ie bezig met het laatste deel van de 10 kilometer. Proficiat jongen!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi,

natuur kan echt mooi zijn he?
Mooi dat jullie ervan hebben kunnen genieten!
Het weer is er ook perfect voor!

Wat super van Jasper dat hij 10 km heeft gelopen!

Liefs van Jacomijn

Anoniem zei

wat knap Jasper, gefeliciteerd.

de buren