28 aug. 2011

Bedankt en 90

            
Om te beginnen wil ik m'n trouwe lezers bedanken. Want jullie zorgen er tenslotte voor dat ik m'n blogs blijf produceren. Geen lezers, geen blogs. 't Heeft weinig zin om stukjes te schrijven als niemand ze leest. Dat voelt als een theatervoorstelling zonder publiek. U begrijpt wel wat ik bedoel. Maar gelukkig is dat in mijn geval niet zo. Ik ervaar het zelfs als een grote eer dat ik een behoorlijk aantal trouwe lezers heb. Per week wordt mijn blog gemiddeld 450 keer bezocht. Als daarvan een derde individuele bezoekers/lezers zijn, dat wil zeggen lezers die minimaal eenmaal per week mijn blog bezoeken, dan is dat nog een behoorlijk aantal van 150.!
Nou, daar doe ik het graag voor :)

En natuurlijk doe ik het ook een deel voor mijzelf. Ik vind het een leuke bezigheid en het helpt mij om mijn gedachten over met name mijn aandoening, goed op een rij te zetten en 'van mij af te schrijven'. Een beetje therapie dus. Dat werkt goed en houdt mij in balans.

Ook krijg ik regelmatig reacties op mijn blogjes. Zowel via de reactiemogelijkheid van de betreffende blog alsmede via mail (janenmarliestenvoorde@hotmail.com) en in persoon door lezers in mijn omgeving. Hartstikke leuk natuurlijk !
Dus ook als u reageert en daarbij alleen uw naam vermeldt, waardoor ik niet rechtstreeks kan reageren, ben ik u er bijzonder dankbaar voor!!.....Dat u dat dus even weet! :)

Tja, en verder. Verder gaat het eigenlijk nog steeds bijzonder goed. Zo voel ik mij tenminste. Ik heb het gevoel dat de revlimid goed z'n werk doet en kahler in z'n hok houdt. En m'n neuropathie valt tot nu toe gelukkig mee. Ik heb het gevoel dat het is gestabiliseerd. Als het niet verergert, vind ik het prima. Daar valt mee te leven :)
Dinsdag 30/8 word ik weer bij m'n hematoloog verwacht en bespreken we hoe we verder gaan.
Ik houd u op de hoogte.

Voor Mark zit met ingang van maandag zijn vakantie er (ook) op. De afgelopen week had hij nog vakantie. Morgenvroeg gaat ook bij hem de wekker weer en moet hij aantreden bij zijn werkgever. Jasper heeft er al een week zeer vroeg opstaan (05.45 uur!) opzitten. Ja, dat viel'em wel een beetje tegen na 4 weken uitslapen. Wat kan de-grote-mensen-wereld toch hard zijn, maar daar wordt'ie een grote jongen van :):)

Hieperdepiep
En met m'n moeder gaat het ook goed.....

"Met je moeder??. Je hebt het nooit over je moeder. Is er dan iets bijzonders met je moeder??".
Ja, er is iets bijzonders. Na het bezoek aan m'n hematoloog is m'n moeder jarig. Dinsdag wordt zij 90 jaren! 90!!
Dat is een gezegende leeftijd en ze is, afgezien van enkele fysieke ongemakken, nog goed gezond.
We hopen dat haar nog enkele jaren in gezondheid is gegund.

Ze is wel een beetje vergeetachtig. Haar korte termijn-geheugen heeft haar leeftijd helaas niet ongeschonden gehaald. Dat mag ook als je 90 bent. Dat is, hoe gek het ook klinkt, in haar situatie enigszins een zegen. Daardoor vergeet zij steeds dat twee van haar zonen ziek zijn. We verzwijgen het niet, maar vinden het wel een prettige gedachte dat zij er zich, tengevolge van haar vergeetachtigheid, geen zorgen over maakt. In haar situatie dus: 'wat niet weet, wat niet deert'.

Mooi laten zo. We doen alleen leuke dingen waar ze vrolijk van wordt. Alleen......... die leuke dingen  vergeet ze daarna helaas ook :(
                

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Je bedankt je lezers voor het lezen van je blogs,maar de dank is wederzijds.Als partner van een kahlerpatient put ik ook mijn kracht uit deze verhalen en blijf ik op de hoogte van hoe het anderen vergaat en hoe ze met de ziekte omgaan.Ook blijf ik zo op de hoogte van alle behandelingen die er zijn en er zijn er nog al veel.Gelukkig gaat het met mijn man heel goed en daar zijn we dan ook iedere dag weer dankbaar voor.Hopelijk kun je nog lang deze blogs blijven schrijven en wij ervan genieten.Ook de dagelijkse beslommeringen geven altijd weer aan geniet van het moment en kijk naar wat je nog kan.Bedankt voor eigenlijk een soort van therapie.Een dankbare bloglezeres

Johnny en Bea zei

Hoi Jan,

Hier ook een paar van je trouwe lezers,soms wordt het hier zelfs hardop voorgelezen of staan er een paar man(vrouw) sterk voor de laptop allemaal je stukjes mee te lezen ...dus een hele rits trouwe fans hier;)
We wensen je natuurlijk voor morgen de nodige sterkte ,want na het oppoetsen van dat akelige zwaard de laatste keer ,zul je dit vast kunnen gebruiken ,we duimen natuurlijk met je mee dat de revlimid kahler en daarmee ook meteen het zwaard mooi in het hok blijft en dat dit nog heel lang zo zal blijven.
Ook hier iedereen weer aan 't werk en dat merken we ook meteen aan onze kleine man die er zijn persoonlijke taak van heeft gemaakt om vanaf een uurtje of half zes 's ochtends dan ook maar weer alle voorbijgangers en werkende medemensen vriendelijk uit te zwaaien vanachter zijn slaapkamerraam:)
Alvast van harte gefeliciteerd met je jarige moeder ,wat een leeftijd he en fijn dat ze nog in goede gezondheid is ,Naomi vind het een superlieve en helemaal geweldige oma(,de moeder van Marlies ook trouwens!)dus we wisten in elk geval wel van het bestaan van je moeder af;)
Nou groetjes maar weer en een fijne dag morgen

SandersBlog zei

Graag gedaan!