23 dec 2010

Kerstfoto

V.l.n.r: Jasper, Janneman, Naomi, Marlies en Mark

Al vanaf de geboorte van onze lieve kerels maken wij elk jaar een kerstfoto van ons gezin. Dit is dus foto nr. 20. Gemaakt door mijn bevriende collega Rob. De eerste jaren maakten we de foto voor de kerstboom of een andere kerstdecoratie in onze woonkamer. Lekker warm en comfortabel.
Enkele jaren geleden zijn we begonnen met fotosessies in de open lucht. Eerst in onze achtertuin en sinds vorig jaar in het dicht bij ons huis gelegen prachtige Van Heek park. Een soort Central Park, maar dan iets kleiner en in Enschede.
Sinds vorig jaar hebben we weer sneeuw met de kerstdagen. Dat is natuurlijk prachtig. Sneeuw hoort bij kerst vind ik.
Maar sneeuw kan ook lastig zijn. Bijvoorbeeld tijdens deze fotosessie. Marlies zit comfortabel op haar lange en dikke winterjas. Geen probleem. Die jas isoleert prima en daardoor smelt de sneeuw niet.
Maar ik had een veel kortere jas aan en zat dus met mijn niet isolerende broek op die sneeuw. Nou, bij een temperatuur van 37 graden is dat snel omgezet in water.... :(
U begrijpt het al. Ik moest na de fotosessie met een natte kont door de kou. De jongens en Naomi lachen natuurlijk.
Maar, ik had het er graag voor over. Het is een vrolijke foto geworden.........vinden wij.

Fijne feestdagen en een zo gezond mogelijk 2011 :)
         

17 dec 2010

"HOUD DE DIEF!!!"

         
Hebt u wel eens iets van de politie gekregen? Nee, ik bedoel geen bekeuringen of verbale correcties, maar iets anders leuks. Een presentje of zoiets. Ik vermoed van niet, want dat gebeurt alleen bij hoge uitzondering. Bijvoorbeeld als je een drenkeling, met gevaar voor je eigen leven, hebt gered of in Amsterdam niet door rood bent gereden. Echt uitzonderlijke situaties dus.

Gisteren gebeurde het mij zomaar dat ik een leuk presentje kreeg uit handen van politie-inspecteur Hans uit Almelo. Hans is een bijzonder aardige man. Hij is ruim 2 meter lang en ter hoogte van z'n schouders ook bijna zo breed. 't Is maar goed dat hij bij de politie werkt en niet bij de maffia, want dan wordt het voor de Almelose dienders nog een lastige klus om die Hans in de boeien te slaan. Dat zal trouwens helemaal niet gaan, want die dingen passen bij Hans helemaal niet om z'n polsen. Die maat boeien bestaat niet.
Maar dit even terzijde.

Ik kreeg dus een presentje. Maar waarom kreeg ik dit presentje......Het volgende is namelijk gebeurd.
Ik heb de politie een uitzonderlijke dienst bewezen. IK BEN EEN HEUSE HELD!! Ja, ja ! Dat ik dat nog mag meemaken :) Wanneer Marco Kroon z'n Willemsorde moet inleveren, zal deze hoogstwaarschijnlijk aan mij worden uitgereikt. Nou, dan heb je toch wel je best gedaan, dacht ik!

Begin oktober, kort voor m'n ziekenhuisopname, liep ik in de binnenstad van Almelo naar m'n werkadres. Opeens hoorde ik achter mij het geluid van een hijgend hardlopende persoon. Tevens hoorde ik iemand roepen in de trant van "STOP!, PAK'EM". Ik keek om en zag een enigszins corpulente man van ongeveer 25 à 30 jaar in mijn richting rennen. Op ongeveer 50 meter afstand werd hij achtervolgd door een aantal eveneens hardlopende politieagenten. Het was een koddig gezicht. Het leek wel een scène uit een Charly Chaplin-film. Prachtig. :)
Die waren duidelijk geen tikkertje aan het spelen. Het was duidelijk dat die blauwe petten die corpulente boef wilden pakken. Achteraf bleek dat die gearresteerde boef het politiebureau, 150 meter verderop, was uitgerend. Dat mocht niet want hij moest z'n ontkennende verklaring nog tekenen.......of zoiets. Het was kennelijk erg belangrijk dat hij weer werd gepakt, want ik zag steeds meer rennende politieagenten verschijnen.
Toen ik dit tafereel zag, besloot ik mij van mijn goede en behulpzame kant, m'n karakterkant zal ik maar zeggen, te laten zien. Ik besloot die boef op te vangen en aan de hardlopende ambtenaren te overhandigen.
Toen die man mij was genaderd versperde ik hem de weg. Tot mijn verrassing bleef hij nog stilstaan ook. Hij deed zelfs geen enkele moeite om mij te passeren of mij aan de kant te duwen. Al snel zag ik de reden: Hij was he-le-maal kapot! Hij had kennelijk de conditie van een uitgeknepen citroen en kon geen stap meer verzetten. Het was voor mij dus een makkie om die boef opnieuw te arresteren. Kat in't bakkie.
Maar de inmiddels gearriveerde dienders waren er niet minder blij om, want bij hen liep het zweet ook al met slierten over hun rug. Ze bedankten mij hartelijk en namen de boef met z'n  beide armen op de rug mee terug naar het politiebureel.
Door de eveneens aanwezige en bezwete Hans werd ik als persoon en in mijn functie (in positieve zin) herkend. Hij wist dus wie ik was en waar ik werkte.

Na weken van afwezigheid was hij deze actie niet vergeten en overhandigde hij mij gisteren (16/12), als dank voor mijn spontane interventie, een kistje met twee flessen heerlijke wijn. Er zat ook nog een fles rode wijn van de merlotdruif bij. Helemaal top!

Zo zie je maar weer. Als je de politie een handje helpt met boeven vangen, zijn ze zo beroerd nog niet :)
Proost !          

6 dec 2010

Kerstmaand

          
Het is vandaag 6 december 2010. Gisteravond was het bij veel gezinnen pakjesavond. Het gebruikelijke nieuwe sokken-, zakdoeken- en mooi verpakte zeepjes- en geurtjesgehalte zal ongetwijfeld hoog zijn geweest.
Onze schoorsteen is net weer klaar. Dus wat dat betreft waren er voor de goedheiligman geen beperkingen meer. Maar wij geloven meer in de Kerstman. Ik moet dus nog even wachten op m'n nieuwe sokken of misschien wordt het shampoo voor kale mannen :)
De 'bisschop' wijn hebben wij ons gisteravond wel laten smaken. Sommige dingen moet je niet uitstellen !

En verder gaat het (ook) onverminderd goed. Ik voel mij nagenoeg weer hersteld. M'n smaak is weer volledig terug en met m'n conditie gaat het ook steeds beter.
's-Middags doe ik de luiken nog graag even dicht en 's-avonds kruip ik op tijd onder de wol. Vóór de therapie deed ik 's-middags al een dutje, heerlijk. Maar dat rond het journaal van 22.00 uur m'n batterij leeg is en m'n dag erop zit, is nieuw. Dat is volgens mij nog een restant van de therapie. Op zich is dat ook niet zo gek, want vanaf omstreeks 07.00 uur begin ik elke morgen fit aan de nieuwe dag.

En juist daarom begin ik morgen 7/12 weer met m'n werk. Op therapeutische basis twee ochtenden per week, dat wel. Maar het begin is er in ieder geval. Ik moest er nog wel enigszins op aandringen, want de bedrijfsarts kon het zich bijna niet voorstellen dat ik er nu alweer aan toe ben.
Het thuiszitten heb ik nu wel gezien. Daarbij doe ik graag de dingen die ik leuk vind, nou dan is de keus snel gemaakt :)

En nu op naar de kerstdagen en de jaarwisseling. Dat heeft toch ook wel wat die dagen rond Kerst. De sfeer die al die lichtjes en versieringen creëren en natuurlijk het samenzijn met gezin, familie en vrienden. Wij vinden het wel gezellig die kerstboom, het kaarslicht, met een lekker boek of ander leesvoer bij de knappende openhaard, classic-fm op de achtergrond en zo nu en dan nippen van een lekker glas rood vocht van de Merlot-druif....heerlijk :)
Wij beperken deze momenten niet tot de dagen aan het eind van de maand. Wij zijn er ruimschoots vóór de kerstversiering al mee begonnen !

Gelukkig zijn de ontwikkelingen in de strijd tegen deze kut-ziekte en andere soortgelijke aandoeningen hoopgevend, waardoor de kansen om nog verschillende keren van deze momenten rond de kerst te kunnen genieten, stijgen!
Een mooi voorbeeld van die ontwikkelingen heeft mijn collega-blogger Sander van der Pol zojuist op z'n blog gepubliceerd. Benieuwd?? Klik hier.

't Is nog een tikkeltje aan de vroege kant, maar toch alvast fijne, gezellige en knusse kerstdagen :)