27 jul 2012

Op het verkeerde moment op de verkeerde plaats

             
Tja, het was ook bijna onvermijdelijk. Het ging al een paar keer bijna mis. Het beestje is klein en gedroeg zich niet schuw. Hij is kennelijk aan ons gewend en springt niet weg als wij hem naderen. Niet hij, maar juist wij moeten constant opletten waar we lopen. Ik heb het over onze huiskikker. Een nog jonge bruine kikker. Enkele weken geleden kwam'ie opeens tevoorschijn.

Na het invallen van de duisternis, tussen 22.00 uur en 22.30 uur, kruipt Kermit onder onze poort door en hupt'ie langs onze achterdeur richting zijn overnachtingsadres: onze kleine vijver. Soms zien we hem niet langskomen, maar horen we rond die tijd een plons in de vijver. Dan weten we dat mr. Kermit weer thuis is.
Zoals gezegd is het al verschillende keren bijna mis gegaan. Op die momenten was hij kennelijk iets waakzamer en zag'íe nog kans om net op tijd weg te springen.
Maar gisteravond was onze huiskikker toch echt te laat. Hij (of zij) zat vast onder de sandaal van Marlies. Slachtoffer van een trieste samenloop.
Op het genoemde tijdstip was het al donker cq schemerig en Marlies liep naar buiten. Later bleek dat onze kikker zich juist op dat moment ter hoogte van de achterdeur bevond: FLATS!.....Het leed was geschied!
Een typisch voorbeeld van op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. De kikker was niet opgewassen tegen de sandaal van Marlies.

Marlies slaakte een kreet van jewelste op het moment dat zij de kikker onder haar voet voelde. "OOOH,NEEEE!! IK BEN OP DE KIKKER GESTAPT...OOH, VERSCHRIKKELIJK!!".
Tja, het is triest voor onze kikker, maar ook voor ons en in het bijzonder voor Marlies. We waren inmiddels gehecht aan onze huisamfibie. Marlies was er helemaal ontdaan van!

Ik sprong op en zag de kikker bewegingsloos op z'n rug liggen. Morsdood.....dacht ik.
Maar, ik vond het opmerkelijk dat hij nog goed intact was. Geen geplet exemplaar waarbij de hoogte van de kikker met minimaal 2/3 is gereduceerd zal ik maar zeggen.
Maar, omdat Kermit niet bewoog ging ik ervan uit dat'ie ondanks die situatie toch was vertrokken naar de eeuwige moerasvelden.
Ik pakte een stoffer en blik om Kermit aan de GFT-bak toe te vertrouwen. Ook in dergelijke situaties zijn we consequent en houden wij dus vast aan het scheiden van afval!
Het bruine stipje rechts naast de stoel is Kermit in betere tijden.
Juist op het moment dat ik hem met de stoffer raakte, kwam er weer leven in Kermit. Hij sprong opeens weer weg. "Tjonge zeg! Dat is een taaie rakker. Hij leeft nog!", merkte ik op .
Vervolgens zag ik dat Marlies hem kennelijk niet volledig had geraakt. Alleen z'n rechterachterpoot was flink beschadigd en hing op een afwijkende manier nog aan z'n lijfje.
Maar verder mankeerde Kermit ogenschijnlijk niets. Oké, hij was wat beduusd en waarschijnlijk door de pijn verdoofd. Maar verder zag ik er niets aan.
Ondanks dat het 'slechts' een kikker betrof, vond ik het een zielig tafereel. Ik had met Kermit te doen!
Maar ja, wat nu? De dierenambulance bellen? Volgens mij kunnen die er ook weinig aan veranderen. Is een vermorzelde kikkerbil nog te spalken? Ik denk het niet.
Ik besloot dat de natuur z'n gang moest gaan. Hoe triest de afloop vermoedelijk ook zal zijn.
Ik heb Kermit vervolgens op een blad van een waterlelie gezet in de hoop dat'ie snel leert omgaan met z'n handicap en nog een kans maakt bij de vrouwtjes.

Vandaag zag ik Kermit op het ontsnappingsplankje in de vijver zitten. Dat is een schuin plankje voor in het water gevallen muizen e.d. Via dat plankje kunnen ze dan uit de vijver ontsnappen.
Ik zag dat Kermit nog leefde, maar veel spirit zat er niet meer in. Ik kon hem zo oppakken. Dat is een slecht teken.
Om hem de mogelijkheid te bieden om z'n dagelijkse kostje bij elkaar te scharrelen, heb ik'em in de border gezet. Daarna heb ik'em niet meer gezien.

Ik zal vanavond tussen 22.00 uur en 22.30 uur de poort in de gaten houden. Wie weet :)
        

21 jul 2012

Geslaagd en bevorderd

              
Met ingang van vandaag heeft 'Noord' zich ook aangesloten bij de zomer(school)vakantie. Het grote genieten kan beginnen. Helaas nog niet voor onze jongens. Die moeten voor hun feitelijke vakantie nog even wachten. Zij zijn afhankelijk van de bouwvak en die begint in onze regio in week 31. Na volgende week dus.
Mark met z'n (praktijk) leermeester tijdens de diplomauitreiking 
Maar naar school hoeven ze niet meer. Mark heeft z'n opleiding afgerond en Jasper wordt in september weer op het ROC in Hengelo(O) verwacht.

Mark is geslaagd voor z'n hoveniersdiploma en hoopt op een (vaste) aanstelling bij het hoveniersbedrijf waar hij nu 'stage' loopt.

Jasper heeft een bijzondere geschiedenis met betrekking tot z'n huidige opleiding.
Jasper in z'n element. Toevallig op 100 meter afstand van ons huis
Kort voor z'n examen in klas 5 van de Havo (2010) vond meneer het tijd voor een studieswitch en wilde liever timmeren in plaats van studeren. "Tuurlijk jongen. Moet je doen. Goed initiatief!".....
Nou, zo ging het ècht niet kan ik u verzekeren! Dat was voor ons behoorlijk schrikken en wennen tegelijk.
Uiteindelijk zagen wij wel in dat er in alle redelijkheid geen andere keus was en is Jasper overgestapt naar een bouwschool. Hierdoor was hij genoodzaakt om op het laagste MBO-niveau (2) te starten.
Maar al snel bleek dat hij z'n plek helemaal had gevonden en scoorde hij op alle onderdelen zeer goed. Niet alleen op de theoretische onderdelen, maar ook in de voor hem onbekende praktijk. Het resultaat is nu dat hij volgend schooljaar met veel enthousiastme aan een niveau hoger begint.

Achteraf blijkt dat Jasper het destijds, ondanks z'n jonge leeftijd, goed had gezien. Dit is echt iets voor hem. Jasper blijkt alle eigenschappen voor het bouwvakkers-vak te hebben. Hij heeft technisch inzicht, heeft twee 'rechter handen' en hij kan (voor bouwvakkers zeer belangrijk) goed fluiten :)
  
       

14 jul 2012

Geen BBQ maar Open Haard ( + update)

                    
Kort voor het typen van deze blog zaten wij niet gezellig in onze tuin na te tafelen bij de BBQ, maar zaten wij bij de open haard! Nee, geen tuinhaard, maar bij de haard in onze woonkamer.
Het moet toch niet gekker worden met dit weer. 14 juli en de Ten Voordetjes zijn genoodzaakt om zich op te warmen bij de kachel!
Donderdag jl. heeft onze schoorsteenneger het rookkanaal geveegd voor het komende stookseizoen. Dat is een jaarlijks terugkerend ritueel.
Normaal gesproken stoken we in de wintermaanden!
Nou, dat seizoen is bij ons 2 dagen later dus al begonnen. Slechts 3 maanden eerder dan de bedoeling was.
En onze schoorsteenmeneer had ook nog een dringend advies: "Meneer, u moet droger hout stoken! Het hout waarmee u nu stookt is te nat!".....
"Tja, 't Is wat. Niet alleen ons haardhout, maar heel Nederland is te nat. Kennelijk zelfs op plekken waar je het niet verwacht zoals in de open haard!", antwoordde ik.
De beste man heeft z'n werk kennelijk goed gedaan, want de haard knapt en knettert zoals dat hoort bij open haarden :) Toch wel gezellig moet ik zeggen.
En bij open haarden hoort een goed glas wijn!........Het leven is wel leuk :)

Donderdag was ook de dag voor m'n APD-infuus en het bloedprikken. De uitslagen van het bloedonderzoek hoor ik volgende week woensdag/donderdag. Op basis daarvan zal worden besloten of er nog een kuur revlimid zal worden ingezet of dat het wat anders zal worden. We zullen zien.

Toch wel weer spannend die uitslag!

Update 17/72012:
Eerder dan verwacht zijn de belangrijkste uitslagen van mijn bloedonderzoek nu al bekend! En tot mijn grote vreugde bleken deze onverminderd goed te zijn! Hieperdepiep!.

Het M-proteïne is nog steeds minder dan 1, het Hb 8,6 (ruim voldoende) en de overige onderdelen doen ook goed mee. Nou, wat wil een kahlerpatiënt nog meer. Ja, genezen! Maar we moeten natuurlijk wel realistisch blijven.

Alleen het 'rode wijn-deel' van m'n leverfunctie was iets te hoog. Maar dat is in mijn situatie ook normaal :):) Proost!
 

9 jul 2012

Vakantieblogjes: Slot


Deze blog heb ik nog aangeduid als vakantieblog, maar van vakantie is met ingang van vandaag geen sprake meer.Vandaag was m'n eerste werkdag. En dat was meteen ook nog een behoorlijk lange dag. 'k Was vanavond rond 18.15 uur pas thuus. Nee, dat vond ik in het geheel niet vervelend. Integendeel! Vier weekjes even wat anders en daarmee leuke ervaringen opdoen is leuk, maar m'n werk vind ik ook erg boeiend ! Daarbij heb ik met uitsluitend leuke collega's van doen. Dat scheelt natuurlijk!.

En wat onze vakantie betreft. Het was er eentje waar zo'n beetje alles in zat wat je in een vakantie kunt aantreffen: zon, regen, kou, spanning en sensatie, maar ook verveling en uitzichtloosheid op een franse doorreiscamping, ruziënde campingburen, waardeloos boek van Dan Brown, prachtig zingende lijsters, irritante rotmuggen, autopech en afhankelijk zijn van het werktempo van franzosen (dubbele pech), maar ook onder het genot van een glaasje heerlijke druivensap gezellig kokkerellen bij de caravan en als anticlimax Nederland kansloos op het EK.
Dit is zo'n beetje een ultra korte samenvatting van onze vakantie.

Kijk, na al deze ervaringen is het heerlijk om het normale leven weer op te pakken. Ik heb genoten vandaag! :)

En morgen? Morgen (10/7) heb ik alweer een vrije dag! Dan ga ik 's- morgens ontspannend het gras maaien en de heg knippen. En 's middags treft u Ten Voorde in de tuinstoel met enig leesvoer. We starten het arbeidzame leven rustig op!