29 mrt 2010

Nog steeds 4 en ontsteking(en) in de bovenkaak

Nog steeds 4:
Vandaag werd ik gebeld door m'n fantastische contactpersoon van het MST-ziekenhuis in Enschede. Vorige week dinsdag was de peilstok weer in mr. kahler gestoken. Het bleek dat het M-proteïne nog steeds op 4 staat. Dus gelijk aan de vorige meting.
Hopelijk blijft dat voorlopig even zo!
Volgende maand (20/4) weer een meting. Dan wordt er ook weer een zgn. skelet-röntgen gemaakt. Die is bedoeld om te kijken of er zich al ergens kahlerhaarden hebben ontwikkeld.........Ik denk van niet, want ik heb behalve die ene rib nergens last van.

Ontsteking(en) in de bovenkaak:
Wat niet zo leuk is, zijn enkele ontstekingen bij de wortels van drie kiezen in m'n bovenkaak.
Enkele blogs terug had ik het al over een ontsteking van de wortel van een (1) kies. Die ontsteking heeft z'n buren nu ook aangestoken. Nu proberen dus drie ontstoken wortels mij het leven zuur te maken. Dat is nog niet gelukt, want ik heb er (nog) geen last van.
Maar ik vermoed dat dit niet meer zo lang zal duren, want m'n tandarts beoordeelt deze situatie als problematisch. Omdat ik tot voor kort ook APD (een zgn. biofosfonaat) gebruikte, is hij zeer terughoudend om een drastische ingreep te laten doen. Met drastisch bedoelt hij het door een kaakchirurg laten wegboren van de ontsteking. De alom bekende wortelpuntbehandeling. Daar heb ik er in de loop der jaren al 4 van overleefd. Maar ja, toen gebruikte ik nog geen APD.

APD heeft als voordeel dat het de botafbraak, dat door kahler veroorzaakt kan worden, tegengaat.
Het nadeel van dit goedje is echter, dat het ook het tegenovergestelde, namelijk de botaanmaak, enigszins belemmert en er ook nog een vergrote kans is op botnecrose! ........Niet fijn! :(
M'n tandarts heeft al hulp ingeroepen van een collega en verkeert nu in de overlegfase. Binnenkort zal ik de uitslag van deze samenspraak wel horen en hoop ik dat ze, voordat m'n kiezen uit zichzelf m'n bovenkaak verlaten, actie ondernemen.

Wordt vervolgd.

27 mrt 2010

Opnieuw krak en afstandsbediening

Opnieuw 'krak':
Goeiedag zeg! Het is alweer een maand geleden dat ik mijn laatste blog schreef. In die periode was ik druk met van alles en nog wat, maar duidelijk niet met het schrijven van een blog. Even geen tijd, maar ik kon er ook niet toe komen. Ik had er even geen puf in en daardoor m'n oren er even niet naar staan.
Maar u ziet, ik heb er weer zin in en dat resulteert dan meteen weer in een nieuwe blog. Het voorjaar is onmiskenbaar begonnen, de zon schijnt regelmatig en alle groen brult de grond weer uit. Dan krijg je vanzelf weer nieuwe energie.

Maar, hoe verhoudt deze opgewekte inleiding over het voorjaar zich met 'opnieuw krak' ?
Nou, eigenlijk wel goed. Want na een tweede schrik bleek het opnieuw mee te vallen.
Enkele blogs terug schreef ik al over mijn vermoeden dat ik een rib had gebroken. Deze behoorlijk pijnlijke ervaring liep gelukkig goed af, want er bleek op de röntgen niets te zien........in ieder geval geen breuken en/of kahlerhaarden.

Deze week reed ik over de A12 en moest ik plotseling flink niezen. Tijdens dit niezen voelde ik opnieuw 'KRAK' !
Precies op dezelfde plek als de eerste keer voelde ik een stekende pijn en leek het alsof er nu wél een rib brak danwel verschoof.
Tengevolge van die venijnig stekende pijn werd ik zelfs licht in m'n hoofd en was ik bang onwel te worden. Dat is behoorlijk lastig als bestuurder op de A12. Gelukkig heb ik cruise control op m'n auto, dus die rijdt dan wel door. Dat is dan prima geregeld. Maar het op tijd stoppen wordt dan een onzekere factor, zo niet een probleem.
Maar gelukkig bleef ik bij m'n positieven en arriveerde ik toch nog veilig thuis.
Dat er duidelijk iets niet goed zat bleek tijdens het uitstappen. Tjonge, ik voelde een intense pijn linksachter in m'n ribben.
De volgende dag was er op de röntgen opnieuw niets te zien. Enerzijds mooi natuurlijk, maar wel erg merkwaardig. Ik voel de pijnlijke plek nog steeds.

Wat zit een mens toch raar in elkaar !

Afstandsbediening:
Op deze foto ziet u de afstandsbedieningen die wij nodig hebben om al onze TV- en audioapparaten te kunnen bedienen. Een onoverzichtelijke berg apparaten. Vijf stuks in totaal. Marlies kan er maar niet aan wennen, want die weet nog steeds niet goed welke afstandsbediening nu voor welk apparaat is. Dan wil ze TV kijken en dan schakelt ze de cd-speler in. Daarna zie ik dat ze de videorecorder opstart om vervolgens eindelijk haar favoriete programma op de TV te kunnen kijken. Dat al die afstandsbedieningen deze ergenissen nog steeds hebben overleefd, mag een wonder worden genoemd :)
Maar een bekend merk voor o.a. computer-randapparatuur heeft daar iets op gevonden. Een eenvoudig te programmeren en 'Logisch' denkende afstandsbediening voor 'harmonieus' communiceren met al uw apparaten.

Bij een (ook al bekend) warenhuis was zo'n ding in de aanbieding en aanbiedingen spreken ons altijd bijzonder aan.
Het ding ziet er hip uit en de instructie om de afstandsbediening te programmeren leek simpel.
Even het merk en type van de verschillende TV- en audioapparaten op een internetaccount van de leverancier invoeren, vervolgens op het knopje 'updaten' drukken en hupsakee, de op het internet aangesloten afstandsbediening wordt vervolgens digitaal geinstrueerd hoe het bij de ten Voordetjes o.a. de TV aan en uit moet zetten.
Na het updaten kreeg ik de melding 'test u uw afstandsbediening nu op de juiste configuratie'.
Oké, dat gaan we even doen........

Ik besloot om de cd-speler ermee aan te zetten. En dat lukte inderdaad. Maar, niet alleen de cd-speler, maar ook de videorecorder kreeg van de afstandsbediening opdracht om in actie te komen. Vervolgens drukte ik op 'cd-lade openen'. Nou, dat begreep m'n cd-speler kennelijk niet, want in plaats daarvan ging de lade van de DVD-player open. Dat ging dus niet helemaal goed.
De helpdesk van de fabrikant kwam er ook niet uit.
Nu wordt dit probleem volgende week aan een knappe kop van die firma voorgelegd.

Handig apparaatje zo'n all-in-one afstandsbediening.........Nu hebben we er zes! :(