27 aug 2009

Jelle en familieweekeinde

Jelle:
En 'opeens' bestaat ons gezin niet uit 4 maar uit 5 personen. Een Drentse ooievaar van het merk Opel leverde vorige week woensdag (19/8) onze nieuwe aanwinst af. We noemen hem Jelle, net als z'n vader en moeder dat doen. De geboorte is inmiddels ruim 18 jaren geleden en nu hebben ze Jelle dus bij ons achter de deur geschoven. Juist door die laatste actie maken z'n vader en moeder het zeer goed. "Eindelijk rust!", hoorde ik hen nog naroepen toen zij, nadat de laatste tas was uitgeladen, met gierende banden onze straat uitvlogen. Dat belooft dus nog wat!....


Nee hoor. Flauwekul natuurlijk. Jelle is een alleraardigste rustige jongen die deel uitmaakt van de nieuwe lichting UT-Twente studenten. Hij had nog geen geschikte woonruimte gevonden en komt een poosje bij de ten Voordetjes wonen om van daaruit naar een leuk studentenverblijf te zoeken.
Ook leuk voor Mark en Jasper, zo'n leeftijdgenoot.
Daarbij hebben wij z'n ouders een flinke poot uit kunnen trekken met betrekking tot het te betalen kostgeld. Dus we hopen dat het vinden van geschikte woonruimte behoorlijk zal tegenvallen :)

Oeps...dat had ik beter niet kunnen schrijven, want z'n ouders lezen deze blog ook.....
Familieweekeinde:
Komend weekeinde wordt naar verwachting bijzonder leuk. Dan houden we met mijn familie een neven- en nichtenbijeenkomst, waarbij de ouders ook zijn uitgenodigd, op een camping in de prachtige omgeving van het Twentse Reutum.
We gaan met onze caravans en tenten in de vorm een zigeunerkamp bij elkaar staan en bouwen zaterdagavond een dik feest rond dampende BBQ's en glazen heerlijk alcoholhoudend druivensap. Als het weer een beetje meewerkt, wordt het helemaal top. We hebben er zin in :)

17 aug 2009

Nog één dag te gaan, Dierentuin en huidige situatie

Nog één dag te gaan en dan zit het vakantieverlof erop. Het waren heerlijke weken. We waren tengevolge van onze voorgaande regenvakanties bijna vergeten dat het juist tijdens die periode de bedoeling is dat de zon schijnt. Ik denk dat het alweer enkele jaren geleden is dat wij tijdens onze vakantie zo'n aaneengesloten periode mooi zomerweer hebben gehad. Heerlijk!
Maar, het is ook wel lekker om weer met het normale werk- en leefritme te starten.
Dat betekent echter niet dat onze caravan voor dit jaar al in de winterstalling wordt geparkeerd. De meeste campings zijn tot 1 oktober geopend. Dus, als we nog een paar dagen gelegenheid hebben, gaan we er zeker nog even met de sleurhut vandoor :)

Dierentuin:
Gisteren hebben we met ons allen een dagje Burgers Zoo in Arnhem gedaan. Daar is sinds m'n laatste bezoek, ongeveer 30 jaren geleden, een hoop veranderd. Dus, alleen daarom al de moeite waard om dat eens te bekijken.
Kort na het passeren van de entree zag ik het al. De nijlpaarden en walrussen lopen daar nu gewoon tussen het publiek en zitten zelfs met een bak patat of dikke sorbet in het restaurant.
Ik ben zeker niet slank, maar wat daar die dag liep zeg! Tjonge, hoe kan het toch allemaal groeien zonder wortel....

Wat in het park verder opviel was vooral Burgers Ocean. Een gigantisch aquarium ( 8 miljoen liter zeewater!) dat door rotspartijen in verschillende compartimenten was opgedeeld. In de compartimenten waren verschillende situaties voor verschillende soorten vissen nagebootst. Voor liefhebbers zeker de moeite waard om te bekijken.

Huidige situatie:
En hoe is het verder met de ten Voordetjes.
Nou, gelukkig in hoofdzaak onveranderd goed. In één van de vorige blogs vertelde ik al dat m'n M-proteïne-gehalte iets is gestegen. Van 2 naar 3. Eigenlijk nog niets aan de hand.
8 september a.s. wordt m'n bloed weer onderzocht en zal duidelijk worden of het slechts een eenmalige of een doorgaande stijging betreft. Spannend dus.
De situatie van Marlies is gelukkig ongewijzigd goed. Het lijkt erop dat haar situatie nu stabiel is. Ze is niet helemaal pijnvrij, maar er valt volgens haar goed mee te leven.

Oh ja. Ze heeft een nieuwe strijkplank!.......Óók belangrijk :)

6 aug 2009

Vakantieblog: dag 13, (laatste vakantieblog)

Dat het vandaag erg warm was hoef ik u niet te vertellen. Dat hebt u zelf, althans de lezer in Nederland, ook ervaren.
Wij horen niet bij de categorie zonaanbidders, dus ondanks het uitstekende strandweer viel onze keus niet op een dagje braden op het strand. Voor wandelen en fietsen vonden wij het te warm, dus besloten wij Veere eens te gaan bekijken. Daar konden we in onze heerlijk gekoelde auto naartoe rijden. Maar ja, daar aangekomen is het wel de bedoeling dat je uitstapt.......Alsof je vanuit een koelkast rechtsreeks in een kachel stapte. Alle uitgestelde transpiratie brak ineens los.

Maar ook Veere was de moeite waard. De bezienswaardigheden zijn er beperkt, maar het haventje en de hoofdstraat zijn wel erg leuk.
In die hoofdstraat werd juist een oud sportief gebruik, het ringsteken, opgevoerd. Het bleek een heuse wedstrijd te zijn waar de winnaar ook echte bekers kon winnen. De spelregels zijn simpel, maar volgens mij valt het nog niet mee om zo'n ring te steken.

De bijrijder, die naast de koetsier op de bok zit, moet tijdens de behoorlijke draf van de ervoor gespannen Belgische knol de punt van een korte lans door een boven de weg hangend ringetje steken. Diegene die dat het vaakst voor elkaar krijgt heeft gewonnen.
Het was een leuk aangekleed geheel. De deelnemers waren geheel in klederdracht gekleed en de rijtuigen waren mooi versierd.
Ongevaarlijk vond ik het niet. Het werd gehouden in een smalle straat waaraan verschillende terrasjes waren gesitueerd. Daar liepen vanzelfspekend her en der toeristen met kinderen. Daar tussendoor denderden dus die koetsen. Je zult maar even niet opletten zeg!
Dan was dat meteen je laatste vakantiedag......Maar wel een mooie met dit prachtige weer.

Morgen breken we de boel op en gaan we weer terug naar ons (ook) mooie Twente.

5 aug 2009

Vakantieblog: dag 12

Vreselijk! Wat een kater was dat gisteravond tijdens de wedstrijd FC Twente-Sporting Lissabon.
Het leek de hele wedstrijd zo veelbelovend en uitgerekend één minuut voor het einde, in de blessuretijd, wordt het toch nog 1-1 en ligt Twente eruit voor de Champion League. Tja, 't Is jammer :(

Vandaag was het bloedheet in Zeeland. En er was weinig wind. Dat is hier meestal de verkoelende factor. Maar vandaag dus niet. En opeens........begon het zowaar licht te regenen. Omstreeks 15.00 uur begon het te sputteren en dat duurde verder de hele middag. Wij hadden er geen last van, want wij zaten onder de luifel heerlijk te lezen.

Wat ook opmerkelijk is. Er zijn weinig tot geen vervelende insecten. Ik heb nog geen mug gezien. Ook gewone vliegen zijn er nauwelijks en zelfs de in Nederland heersende wespenplaag is niet in Zeeland doorgedrongen. Althans niet in Renesse en omgeving. Zo hier en daar komt er eentje kijken, maar daar blijft het tot nu toe bij.
Dat is een mooie bijkomstigheid, want als hun aantal toeneemt kunnen die zespotige terroristen een vakantie behoorlijk vergallen.
Zoals ik al opmerkte zaten Marlies en ik vandaag een (ont)spannend boek bij onze caravan te lezen. Kwam er opeens een bontgekleurde straatmuzikant ons veldje oprijden. Op zijn ingenieuze muziekkar kon hij zich met verschillende muziekinstrumenten tegelijk begeleiden. Voor een straatmuzikant klonk het niet onaardig moet ik zeggen en zijn repertoire was breed. Van de beatles tot K3. Het duurde maar even tot ons veldje vol stond met campinggasten.

Toch leuk van de camping om zoiets te organiseren.



4 aug 2009

Vakantieblog: dag 11

Vakantieblog dag 11. Inderdaad, geen dag 10. Ondanks onze vakantie is het er niet van gekomen. Tja, ook tijdens de vakantie moet je keuzes maken.

De oorzaak was Middelburg. Gisteren stond Middelburg op het programma voor een bezoek. Nou, dat was een bezoek ook meer dan waard en daarom bleven we er langer hangen dan was gepland. Het heeft een prachtig en gezellig centrum. Het staat nog vol met karakteristieke oude panden en een behoorlijk aantal prachtige kerken. We hebben geen enkele kerk van binnen bekeken, maar de gebouwen zijn goed onderhouden en zien er daardoor erg mooi uit. Daar omheen is het bezaaid met gezellige terrasjes.
Vakantie en terrasjes vinden wij een uitstekende combinatie. Tijd zat :) Dus dat werd een latertje.

En vanavond alweer de return tussen FC Twente en Sporting Lissabon. Als geboren tukker is dat natuurlijk een belangrijke wedstrijd! De TV heb ik al aanstaan. Vorige week slaagden ze erin om met 10 spelers 0-0 te houden. Vanavond moeten ze winnen om door te stomen naar de Champion League.
Potverdorie zeg!! 't Is nog maar 2 minuten bezig en het staat al 1-0 voor Twente!!
'k Ga gauw verder kijken :)

Morgen schrijf ik verder.

2 aug 2009

Vakantieblog: dag 9

Vandaag begon met lichte regen, maar dat veranderde in tegenstelling tot de rest van het land snel. De zon brak langzaam door en die is de rest van de dag niet meer weggeweest. Gisteren hadden we een vermoeiende dag gehad (strandwandelingetje gemaakt), dus vandaag besloten we een rustdag te houden. Tenslotte was het zondag, dus dat kwam mooi uit.

Omstreeks 12.30 uur genoten we samen van een brunch onder de luifel en deed Jasper vervolgens de afwas. Dat kwam hem alweer slecht uit . Tja, dat kan gebeuren als je er zelf voor kiest om elke dag de ontbijt-/brunchafwas te doen. Mark en z'n vriendin doen elke dag de avondafwas. En wie doen de overige klussen?!...........Juuuuuist!

Als u kinderen in deze leeftijd hebt of heeft gehad weet u hoe het veelal werkt. Na het ontbijt zijn the kids goed wakker. Het buikje is vol en dan willen ze meteen actie. Nee, geen actie in de vorm van klusjes, maar met vrienden chillen of iets anders leuks. Nee, zeker geen afwassen.
"Oh, gatsie. De afwas moet ook nog". Horen we Jasper dan zuchten.
We hebben Jasper al een paar keer een ontwijkpoging horen roepen: "Mam? Kun jij voor één..".
"NEE!. Ik doe de afwas niet", interrumpeert Marlies voordat hij zijn zin kan afmaken.
Want Marlies weet al precies wat hij wil vragen. Of Marlies voor deze ene keer de afwas wil doen, want hij moet zo nodig dit of dat. Of hij heeft over vijf minuten al een afspraak, enz.
Daar trappen wij niet meer zo gemakkelijk in.
"Ik mag het toch wel vragen?", verontschuldigt Jasper zich dan.
"Tuurlijk jongen. Je mag alles vragen. Dat heb je bij deze gedaan. Succes verder met de afwas":)

Hij kan het goed hoor..........dat afwassen.



Geen afwas, dus tijd genoeg voor een spannend boek

1 aug 2009

Vakantieblog: dag 8

De tijd gaat ook in de vakantie snel. De eerste week zit er alweer op.
Het was wel even wennen op zo'n giga camping met al die ogenschijnlijk aaneengesloten activiteiten met de daarbij horende geluiden. We hebben natuurlijk wel vaker op een grote camping gestaan, maar dan zochten we een plek in de luwte van zowel de zon als mogelijke herrie. Op deze camping was dat niet mogelijk. Alle beschikbare zgn. toeristenplaatsen waren rond de recreatieruimten en -velden gesitueerd. Wel mooie ruime plaatsen voorzien van alle comfort.
Maar, inmidels zijn we er aardig aan gewend en bevalt het ons prima.
Jasper, Mark en z'n viendin hebben aansluiting gevonden bij een groep leeftijdgenoten en voelen zich al helemaal thuis. We gaan in zowel het weer als het vermaak nog een mooie week tegemoet.

En natuurlijk weer heerlijk gewandeld langs de vloedlijn op het strand. Kopje cappuccino (deze keer met schuim) bij een strandtent. Helemaal top :)

Lekker slenteren langs de vloedlijn