25 mei 2008

MRI, nog twee weken, Roombeek en terug

MRI:
En daar ging ik donderdag 22/5 weer. Volgens mij het 5e of 6e MRI-onderzoek. De aanleiding voor dit onderzoek zijn mijn aanhoudende klachten van m'n linkerbeen. 's-Morgens bij het opstaan giert er een intense zenuwprikkeling door m'n been alsof het been onder 220 volt stroom wordt gezet. Daardoor zijn de eerste meters lopen nogal moeilijk en pijnlijk. Na het douchen gaat het meestal een stuk beter en na het ontbijt zelfs weer als vanouds. Voor de rest van de dag heb ik er verder geen last van.........als ik maar regelmatig blijf bewegen.
Die tinteling manifesteert zich dus uitsluitend na een rustperiode. De oorzaak kan worden veroorzaakt door m'n onderhoudsmedicijn Velcade. De meeste Velcade-gebruikers hebben in meer en mindere mate last van vergelijkbare zgn. neuropatische verschijnselen. Maar het is ook mogelijk dat de in 2006 ontdekte tumor op m'n heiligbeen weer aan het opspelen is. Volgende week hoor ik de uitslag.

Nog twee weken:
Marlies heeft nog geen bericht uit Groningen. Dat houdt in dat haar behandelend plastisch chirurg kennelijk geen extra operaties heeft georganiseerd en de geplande operatie d.d. 10/6 hopelijk zal doorgaan. Wanneer Marlies deze week (nog) geen bericht uit Groningen heeft ontvangen, zullen we aan het eind van de week eens met de afdeling opname bellen.

Roombeek:
Vandaag, 25/5, zijn Marlies en ik naar de vuurwerkrampwijk Roombeek gewandeld. We wonen er pal achter, maar sinds de vuurwerkramp was Marlies er, mede door alle bouwactiviteiten, nog niet geweest. Een groot deel is inmiddels herbouwd en bewoond. Op dinsdag 22/4 jl. heeft de koningin deze wijk zelfs bezocht. Het is een prachtwijk aan het worden. Mooie architectuur en aandacht voor cultuur. Zeker de moeite waard voor een bezoek.

Terug:
He's back!.......
Wie is back??
Onze kikker!
Elk jaar is het weer afwachten of Kermit nog leeft en de winter goed is doorgekomen.
Het is nu al verschillende weken bijna zomers weer, maar onze kikker was nergens te bekennen. Tot deze week. Opeens zat'ie weer in de vijver van de zon te genieten.
Toch wel leuk hoor zo'n kikker :)

18 mei 2008

De Waal en de uitslag

De Waal:
Om een aantal dagen eerder dan gepland richting de Waal te vertrekken blijkt achteraf een goede beslissing te zijn geweest. Tot en met donderdag 16/5 hebben we prachtige dagen gehad. Voor vrijdag 17/5 hadden we plannen gemaakt om ergens lekker te brunchen en aansluitend te gaan fietsen op de Veluwe. Maar helemaal in de lijn van onze vakantietraditie was er behoorlijk wat regen voorspeld en dat begon die dag al vroeg. Fietsen is leuk, maar niet als het regent. Daarbij vertelde de transistorradio dat de neerslagkans op zaterdag 18/5 ook groot zou zijn. Toen we dat hoorden, was ons besluit snel genomen: inpakken en wegwezen.
Maar, zoals reeds opgemerkt, hebben we een aantal dagen toch heerlijk van de zon kunnen genieten en naar de bootjes kunnen kijken. Die bootjes waren leuk, maar na drie keer langs de Waal vinden we het nu genoeg geweest. De volgende keer naar iets anders. Ameland lijkt ons wel wat.

Uitslag:
Dinsdag 13/5 was de uitslag van het grote bloedonderzoek (weer) bekend. Het is inmiddels al het zoveelste grote onderzoek, maar toch blijft de uitslag altijd weer spannend. De uitslag bleek goed en in vergelijking met de vorige uitslagen constant. Zowel de kahleractiviteit (de hoeveelheid M-proteïne) alsmede de overige bloedwaarden zijn ongewijzigd. De uitslag komt overeen met hoe ik mij voel: goed en redelijk fit.
Donderdagmiddag 22/5 onderga ik een MRI-scan. Zoals ik eerder al schreef heb ik toenemende last van m'n linkerbeen en -heup. Met de MRI-scan kan worden gezien wat daar precies aan de hand is. 'k Ben natuurlijk erg benieuwd!
Dat wordt nog druk komende week. Dinsdagmiddag 19/5 m'n onderhoudsmedicijn, woensdag anderhalf uur aan het infuus voor een botversterkingsmiddel (APD) en donderdag dus die MRI.
Behoorlijk drukke hobby die kahler.

Volgende blog:
Zondag 25 mei komt er weer een volgende blog.

8 mei 2008

Zondag toch geen nieuwe blog, Marlies en Jan

Zondag toch geen nieuwe blog:
In tegenstelling tot datgene wat ik in de vorige blog heb verteld (elke zondag een nieuwe blog) wijk ik daar zondag a.s. (11/5) alweer vanaf.
Wij hebben besloten om toch eerder het recept voor Vitamine V in te leveren en zondag al richting de Waal te vertrekken.

Dit is inmiddels de 3e keer dat wij een weekje op een camping langs de Waal gaan staan. Heerlijk genieten van de zon en kijken naar de voorbijschuivende boten.
Ondanks onze gezondheidssituatie is het kamperen met onze caravan uitstekend te doen. Aan onze caravan zijn verschillende aanpassingen gedaan om de fysieke inspanningen die daarvoor nodig zijn zoveel mogelijk te beperken. Zo is de caravan o.a. voorzien van een zgn. 'mover'. Met zo'n apparaat is het op de plaats zetten van de caravan een fluitje van een cent. Niks geen geduw en getrek.
Maar, we hebben een relatief grote caravan (opbouw 5,20 mtr.) en daarbij hoort dus ook een behoorlijke voortent. En juist dat ding is zo'n beetje het laatste obstakel in ons kampeergenot.
Elke keer maar weer die enorme voortent ervoor zetten en.......er weer afhalen! Onze jongens gaan over 1 á 2 jaren niet meer met ons mee en dan moet ik alleen met die voortent slepen.
Daarom hebben we begin dit jaar besloten om een zgn. uitschuifluifel te laten monteren. (Hierboven een voorbeeld van zo'n luifel). Lekker makkelijk.

"Als u de caravan in de laatste week van april brengt, heb ik de luifel op tijd vóór uw vakantie aan de Waal gemonteerd", sprak de caravanmonteur met ons af.
Zo gezegd, zo gedaan.....................En toen ging op vrijdag jl. (5/5) de telefoon. De caravanmonteur:
"Eh, meneer ten Voorde. Er is een probleempje. Er is voor de luifel een levertijd van ongeveer 5 weken. Dat gaat dus niet lukken voor uw vakantie! ".
Het zal ons ook een keer meezitten :(:( We hebben ook geen zin om toch maar weer met die voortent te sjorren, dus hebben we een tussenoplossing gevonden: een partytent. Niet fraai, maar wel eenvoudig op te zetten, droog (want het wil nog wel eens regenen tijdens onze vakanties...) en het biedt schaduw.
Wordt het hopelijk toch nog een leuk uitstapje :)

Marlies:
Marlies wacht nog steeds in spanning op de oproep voor de operatie. Verder geen bijzonderheden.

Jan:
De uitslag van het grote bloedonderzoek en daarmee de status van de kahler verwacht ik dinsdag 13 mei.
Verder heb ik zenuw- en pijnklachten in mijn heupen en linkerbeen. In overleg met m'n contactpersoon op het ziekenhuis is besloten dat er binnenkort een MRI-scan van m'n heupomgeving zal worden gemaakt. Dit om te kijken of de (bestraalde) tumor op het heiligbeen tóch weer actief is geworden. Ook weer spannend!

Nieuwe blog:
Zondag 18 mei streef ik ernaar om weer een nieuwe blog te plaatsen. Maar i.v.m. onze korte break kan het ook iets later worden.

4 mei 2008

Elke zondag en ja hoor: regen!

Elke zondag:
Het is je hoogstwaarschijnlijk de afgelopen weken/maanden al opgevallen. Ik plaats nu elke zondag een blog. Dat is een mooie regelmaat. Zo weten trouwe lezers dat ze op die dag een blog kunnen verwachten. Daarbij vind ik het elke keer weer een leuke uitdaging om een nieuwe blog te produceren. Ik schrijf graag en vind het mede daarom leuk om te doen. Er gebeurt over het algemeen zoveel, dat er voldoende onderwerpen zijn om iets (zinnigs) over te vertellen. Maar er zitten natuurlijk ook rustige momenten tussen en dan is er dus weinig te melden. Op zich al bijzonder en mooi natuurlijk, want dan gaat het meestal goed :)
Zo'n week was de afgelopen week ook. Geen opvallende zaken.
Volgende week zondag, 1e pinksterdag 11 mei, zal dat hoogstwaarschijnlijk anders zijn. Dinsdag a.s. ( 6/5) onderga ik namelijk weer een zgn. groot onderzoek. Bij dit onderzoek wordt de status van m'n kahler weer gemeten en dat is altijd weer spannend. Ik voel mij ongewijzigd goed, dus ik reken voorzichtig op een goede uitslag. Maar ondanks dat blijft de uitslag spannend. Dat zal altijd wel zo blijven denk ik.

Ja hoor, regen!:
Nog even tot vrijdagmiddag woon-/werkverkeer en dan kunnen we heerlijk even onze benen strekken langs de Waal. 3e Pinksterdag (13/5) hebben we onze vertrekdatum gepland. De afgelopen week was het weer redelijk en de komende week stijgt de temperatuur zelfs tot zomerse waarden. Nou, dan heeft iedereen wel behoefte aan vitamine-V.
Maar, de ten Voordetjes gaan op vakantie, dus de weergoden hebben hun regenscenario's hoogstwaarschijnlijk al klaarliggen.
Tegen beter weten in heb ik toch maar eens op buienradar gekeken voor een voorzichtige weersvoorspelling. En ja hoor! Juist op onze dag van vertrek en de dag daarop: REGEN!!! Potverdepotver. Het zal toch niet zo zijn dat het juist díe week weer regent. We hebben nu al besloten om de vakantie te verschuiven, wanneer die week nog meer regen wordt voorspeld of..............eerder te vertrekken. Tijdens pinksteren is het naar verwachting prachtig weer. Hebben we in ieder geval een paar dagen zon :)

De twee blauwe verticale staafjes geven de regenvoorspelling op 13 en14 mei aan.
'prognose d.d. 4 mei 2008'

Nieuwe blog:
Zondag 11 mei komt er weer een nieuwe blog